Hoofdcontent

Denken en Doen Cursus

Vindt u het leuk om op een gezellige manier met elkaar actief te zijn? Dat kan binnenkort door een nieuw project: ‘Denken en Doen!’.

De gemeente Krimpenerwaard organiseert dit in samenwerking met de Nederlandse Bridgebond (NBB) en de bridgeverenigingen uit de gemeente Krimpenerwaard. Bij ‘Denken en Doen!’ kunnen 55-plussers leren bridgen.

 

Wat is het project ‘Denken en Doen!’?

Samen met leeftijdsgenoten gaat u de hersenen flink trainen. U leert het spel bridge op een laagdrempelige manier te spelen. Er ontstaat gaandeweg een clubgevoel. Gezelligheid staat centraal en oud deelnemers laten weten dat zij aan dit project vrienden voor het leven hebben overgehouden. Naast het bridgen wordt er aangemoedigd om samen te bewegen, denk daarbij aan een rondje lopen of fietsen.

 

Voor wie is ‘Denken en Doen!’?

De cursus is bedoeld voor inwoners die 55 jaar en ouder zijn, nog weinig of geen ervaring hebben met bridgen en die zin hebben om dit in een ontspannen sfeer te leren.

 

Waar en wanneer is ‘Denken en Doen!’?

U leert bridgen in vier blokken (van elk 10-12 lessen) verdeeld over twee jaar. Per blok heeft u elke week één les. De cursus begint op 29 maart in Schoonhoven en 30 maart in Krimpen aan de Lek.

U kunt daarbij kiezen uit twee mogelijkheden:

 

Zijn er kosten verbonden aan deze deelname?

Dankzij een financiële bijdrage vanuit de Nederlandse Bridge Bond en de gemeente Krimpenerwaardzijn de kosten van deelname per persoon slechts € 35,- per blok, ofwel € 70,- per jaar. Dat komt neer op zo’n € 3,- per les van 2,5 uur.

 

Hoe kunt u meedoen?

Als het u leuk lijkt om mee te doen, kunt u zich tot uiterlijk 15 maart opgeven.

Online aanmelden is mogelijk via www.krimpenerwaardactief.nl.

 

Aanmelden via Krimpernerwaard Actief:

Schoonhoven

Krimpen a/d Lek

 

LET OP! De inschrijving via Krimpenerwaard Actief is niet de officiële inschrijven. Na inschrijving via Krimpenerwaard Actief ontvangt u het definitieve inschrijfformulier. Daarna worden er maar een aantal mensen uitgekozen die deel kunnen nemen aan de cursus.