Hoofdcontent

Financiële hulp bij een klein budget

Krimpenerwaard heeft een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur of het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld! Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit gaat via een intermediair, zoals buurtsportcoach Mark Scheer.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten of iets cultureels te doen. Het gaat om een bijdrage waarbij de richtlijn € 225,- (Sport) of € 450,- (Cultuur) per kind per cursusjaar is. Zo zorgt het Jeugdfonds Sport & Cultuur ervoor dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen aan sport en cultuur. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de sportvereniging of instelling waar het kind les heeft. 

Spelregels

 

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld voor volwassenen die te weinig geld hebben om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. In Krimpenerwaard kunnen volwassenen van 18 jaar en ouder gebruikmaken van het Volwassenenfonds. Het gaat om een bijdrage van maximaal € 250,- per volwassene per 12 maanden voor sport of cultuur. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de sport- of cultuuraanbieder.

Spelregels

Team Sportservice Krimpenerwaard is intermediair!

Buurtsportcoach Mark Scheer is intermediair in de gemeente Krimpenerwaard. Wil je een aanvraag doen bij jeugd- of volwassenenfonds? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met hem op via mscheer@teamsportservice.nl of 06-34818691.