Hoofdcontent

Gezond meedoen voor iedere inwoner

Iedereen heeft recht op sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Team Sportservice Krimpenerwaard helpt je daarom graag met passend aanbod. Bekijk hier wat wij voor je doen.

 

De Buurtsportcoach


De buurtsportcoaches van Team Sportservice Krimpenerwaard helpen jou bij het vinden van een activiteit die bij je past! Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen ondanks beperkingen, leeftijd, conditie, mentale gezondheid, waar je geboren ben, seksuele geaardheid of hoeveel geld je te besteden hebt. Inclusief zijn heet dat ook wel.

Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen een club, vereniging of organisatie met plezier kan sporten en bewegen helpen we verenigingen graag met het wegnemen van drempels. Hiervoor starten we met het onderzoeken hoe inclusief de vereniging nu al is. Daarna kijken we naar de mogelijkheden hoe het beter kan.  

Kosten: Kosteloos advies

 

Aangepast sporten 

Voor aangepast sporten kun je terecht op www.unieksporten.nl.  

Wil je sporten maar lukt het niet? Dan gaat onze buurtsportcoach samen met jou op zoek naar de mogelijkheden.

Kosten: Kosteloos advies


Krimpenerwaard Actief

 

Gratis online platform met sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud.

Ben je op zoek naar een leuke activiteit die bij jou past? Of wil je weten wat de mooiste bezienswaardigheden zijn in de Krimpenerwaard? Dan ben je hier aan het juiste adres. Krimpenerwaardactief is hét sport- en cultuurplatform voor inwoners -van jong tot oud- van de gemeente Krimpenerwaard. Op de website kun je zoeken op kern en eventueel doelgroep. Heb je interessant aanbod? Ook dit kun je plaatsen op de website. Zowel voor inwoners als voor aanbieders is het gebruik van dit platform geheel kosteloos. Bekijk Krimpenerwaardactief op www.krimpenerwaardactief.nl.

Kosten: Kosteloos voor inwoner en aanbieder


Gecombineerde Leefstijl interventie


Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is er voor mensen met overgewicht of obesitas. Het GLI-programma duurt twee jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten (gemiddeld 12) en individuele contactmomenten met jouw zorgverlener die het GLI-programma aanbiedt. 

Tijdens de groepsbijeenkomsten is er niet alleen aandacht voor (gezond) bewegen maar krijg je ook advies over gezonde voeding en gezonde eetgewoontes. De GLI is er op gericht een gezonde leefstijl aan te leren en deze ook te behouden op lange termijn. 

 

Voor wie is een GLI bedoeld? 

Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking voor een GLI. Je moet in ieder geval een zorgverzekering hebben en:

  • Een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2. 
  • Een BMI vanaf 30. Dan heb je een doorverwijzing van huisarts nodig. 

Neem voor meer informatie over het programma en de mogelijkheden contact met op met onze buurtsportcoach.

Kosten: Wordt vergoed vanuit de zorgverzekering

Aanmelden: Doorverwijzing via de huisarts