Hoofdcontent

Uniek Sporten

Krimpenerwaard is aangesloten bij het landelijke platform 'Uniek Sporten'. Dit platform heeft als doel om mensen met een beperking te ondersteunen bij het vinden van passende sport- en/of beweegmogelijkheden.

Wat is Uniek Sporten?

 

Sportzoeker

Uniek Sporten heeft een sportzoeker ontwikkeld. Dit is een handig hulpmiddel om snel te zien welke sport- en beweegactiviteiten en verenigingen er bij jou in de buurt zijn. Klik op onderstaande button om de mogelijkheden te bekijken.

Uniek Sporten Krimpenerwaard

Uniek Sporten Uitleen

De gemeente Krimpenerwaard is samen met de gehele regio Midden-Holland aangesloten bij Uniek Sporten Uitleen. Met de Uniek Sporten Uitleen kunnen volwassenen met een fysieke beperking gratis sporthulpmiddelen uitproberen. Via de uitleenpool zijn courtrolstoelen, allround sportrolstoelen, framerunners en handbikes beschikbaar.

Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode van maximaal vier maanden is technische service en onderhoud beschikbaar.


Wat zijn de voordelen?

  • Je kunt meerdere sporten uitproberen, dankzij de beschikbaarheid van verschillende sporthulpmiddelen.
  • Je kunt snel starten met sporten of bewegen. Als het sporthulpmiddel op voorraad is kun je binnen twee weken aan de slag.
  • Het sporthulpmiddel kan meegenomen worden naar huis of afgeleverd worden op iedere sportlocatie die je wenst.
  • Na de uitleenperiode kan, indien gewenst, een Wmo-aanvraag doelmatig worden ingediend omdat je door Uniek Sporten Uitleen al weet welk middel je nodig hebt.

 

Kijk voor meer informatie of vragen over de Uniek Sporten Uitleen op de website of neem contact op met Debby de Graaf via ddegraaf@teamsportservice.nl of 06-38925720.